Webshop > Overzicht > Lekker Wads Gesigneerd

. - Lekker Wads Gesigneerd - , € 27,50
Lekker Wads GESIGNEERD
De eerste cultuurgeschiedenis van het Waddengebied aan de hand van eten. Prachtige verhalen en heerlijke gerechten uit een vergeten eetcultuur, van de eilanden en de Waddenkust, van Texel tot Fano. Met oude en nieuwe Wadse recepten.
Wat aten mijn Texelse opa en oma eigenlijk? vraagt Lodewijk Dros zich af. Onder de gerechten en drankjes die tegenwoordig op de eilanden als authentiek worden aangeprezen, is nauwelijks iets terug te vinden van wat zijn grootouders in hun tijd op tafel zetten. Het Waddengebied is gemoderniseerd door de maalstroom van het toerisme. Daarbij is de oorspronkelijke culinaire cultuur weggevaagd.
LEKKER WADS hoe smaakte dat
Via kinderboeken, familieoverlevering en talloze bronnen - van West-Friesland tot Denemarken - ontdekt Lodewijk Dros de vergeten en verguisde keuken van het Waddengebied. En wat voor heerlijkheden men er versmaadde. Met kookspecialist Annette van Ruitenburg schetst hij de traditionele eetgewoonten en het typische soul food van de eilanden. Ze noemen het: Wads. Naast oude recepten presenteert Van Ruitenburg tientallen verrassende gerechten voor de Wadse keuken van 2030, met een bescheiden ecologische voetafdruk. Ze put daarbij uit de culinaire rijkdom van de Waddenregio.
Een vermakelijke duik in de geschiedenis leert dat snert de favoriete Terschellinger hap van prins Hendrik was, dat er echt schapenpoep in de beroemde Texelse groene kaas zat, dat het geheim van Amelandse blauwe koek op zolder ligt, dat Schiermonnikoog Frau Antjes van de vis kende en Vlieland kissebillen, en dat Duitse, Deense en Nederlandse waddeneilanders dol waren op zakkoek.

Bestellen
MaatArtikelcodePrijsAantal
.9789024434169€ 27,50